, , ,

8 tips om metaal gezond te blijven nu de lockdown langer duurt

Lockdown

Een verlenging van deze lockdown zit er aan te komen ondanks Mark Rutte al weer bijna een jaar geleden de intelligente lockdown aankondigde.

Er is geen vaste einddatum voor deze lockdown, maar we zijn gewaarschuwd dat deze tenminste tot half februari zal duren, en mogelijk tot maart. Dat is behoorlijk intens, gezien de toegevoegde kou en duisternis om onze stemmingen somber te maken. Het zal ontegensprekelijk een uitdaging zijn als het gaat om geestelijke gezondheid. Sociale interactie wordt afgebroken, wat bij velen een gevoel van eenzaamheid veroorzaakt. Dus wat kunnen we doen om ons mentale welzijn te behouden tijdens de verlenging van de lockdown? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we niet in een sleur van angst, stress en neerslachtigheid terechtkomen?

 1. Creëer een dagroutine en hou je hier aan
  Iedere ochtend een wandeling, pauzes op gezette tijden om af te schakelen, lunchen en tijd besteden aan hobby. Een aantal vaste routines op de dag kunnen je helpen je om te gaan met het gevoel dat de rest van de wereld zo onbeheersbaar lijkt.
 2. Pas je verwachtingen aan, stel ze niet te hoog
  Dit is geen tijd voor perfectie, vrede en gemak is wat we nodig hebben, go with the flow.
 3. Maak tijd om naar buiten te gaan
  De dagen korter en donkerder, probeer zoveel mogelijk tijd in de natuur door te brengen omdat het zoveel voordelen heeft voor het mentale welzijn (beweging, lucht, licht, nuttige microben, een onderbreking van schermen enz.). Natuurlijk daglicht ondersteunt de stemming.
 4. Voer minder video-calls
  Voer meer ouderwetse telefoongesprekken om de vermoeidheid van het scherm laag te houden. Praten met meest opgewekte vrienden is een dagelijkse prioriteit.
 5. Gebruik je smartphone minder
  Bij veel mensen liep tijdens de eerste lockdown het telefoongebruik een beetje uit de hand. Ben waakzaam  over je telefoongebruik en maak een einde aan al het hersenloze scrollen op je scherm.
 6. Neem wat extra slaap
  Als je gestrest bent, is een paar minuten extra slaap een van de beste dingen die je kunt doen om angst te verminderen tijdens deze volgende lockdown. Vroeg naar bed gaan begint de avond ervoor door een bedtijdroutine te creëren en eraan vast te houden.
 7. Stel elke dag een doel
  Niets geeft ons een beter gevoel dan een gevoel van voldoening en trots om te doen wat we zeiden dat we zouden doen. Stel jezelf dus elke dag een doel. Kies uit de 5 F’s: familie, financiën, plezier, focus en fitness. maak je eigen lijst en, als je je moedig voelt, waarom zou je dat dan niet alle vijf doen?
 8. Stem op jezelf af
  Elke dag check ik even hoe ik er bij zit en herinner ik mezelf eraan dat deze periode tijdelijk is en hoewel ik geen controle heb over wat er in de wereld gebeurt, kan ik mijn reactie erop wel beheersen.”

bron: redonline.co.uk