home | diensten | verwijzers | over MCC | weblog | contact

rensmesters

counselling,coaching&psychologie


Emotional Freedom Techniques (EFT),
Leven in vrijheid zonder angst en Stress

EFT is een eenvoudig te leren techniek om heel snel problemen aan te pakken en op te lossen. EFT staat voor Emotional Freedom Techniques, ook wel Energie Psychologie genoemd.

EFT is een relatief nieuwe manier om van je klachten af te komen, het ziet er misschien in het begin wat raar uit, het lijkt op een soort emotionele acupressuur die werkt bij angst en stress. Door EFT ontspant de emotie letterlijk, de emotie lost op.

Werkwijze
De techniek is gebaseerd op het meridiaansysteem van het lichaam en is vergelijkbaar met bv. Acupunctuur zonder naalden of acupressuur. Emoties zijn verstoringen in het lichaamsenergiesysteem, waardoor de energie niet meer vrij kan stromen. Onverwerkte emoties zoals angst of verdriet zorgen voor blokkades in dit systeem. Met EFT klopt je met je vingertoppen zelf de emoties los door eenvoudig te tappen/kloppen op de acupressuurpunten op de lichaamsmediaan, terwijl je aandacht op het probleem gericht blijft. Door voortdurend zinnetjes die betrekking hebben op het probleem te herhalen, klop je tegelijkertijd de ongewenste emoties/gevoelens los. Dit doe je net zo lang tot ze zijn verdwenen.

Door met EFT aan de slag te gaan ontstaat er ruimte waardoor je je anders gaat voelen en gedragen. Je wordt een vrijer mens en leeft zonder angst en stress. Dit betekent dat je weer keuze hebt en niet geleefd wordt vanuit je automatismen.

In de individuele sessies behandelen we je problemen terwijl ik je tegelijkertijd leer de techniek op jezelf toe te passen. Een groot voordeel van EFT is dat je dit thuis zelf ook kunt toepassen. Je krijgt na een behandeling een handleiding mee waarop de techniek staat beschreven.

Waar helpt EFT bij?
Klachten waarbij EFT effectief kan zijn, zijn heel divers. Een kleine opsomming: schuldgevoel, schaamte, machteloosheid, angsten, pijn, verdriet, woede, fysieke klachten, emotionele klachten, fobieŽn, migraine, obstipatie, darmproblemen, traumaís etc.

EFT therapie kan heel snel werken. In circa 3 tot 5 sessies kan een groot deel van jouw problemen/klachten opgelost worden.

Vergoeding
De EFT behandeling is een onderdeel van een counsellingtraject. Een groot aantal zorgverzekeraars erkent de waarde van counseling en vergoedt een groot deel van de behandeling/consulten vanuit een aanvullende verzekering.

Ť Plan een GRATIS kennismakingsgesprek..

Een groot aantal zorgverzekeraars erkent de waarde van counseling en vergoedt een groot deel van de behandeling/consulten.
Klik hier voor meer informatie:
Tarief & Vergoeding
>>>

 

 

 

 

 


 

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in de online agenda

 


"Toen Rens me over EFT vertelde; dacht ik het moet niet gekker worden. Toch heb ik zijn instructies opgevolgd en echt, de vervelende emotie waar ik telkens last van had was direct veel minder. Na nog enkele klop-rondjes was het gewoon weg. Natuurlijk weet ik dat het geen wondermiddel is maar ik heb nu weer het gevoel dat ik keuze heb in situaties waar ik eerder door die emotie werd overmand.

(Vrouw, adviseur 29 jaar)

Meer reacties referenties  Ť

 

 

 

 


 

 

 

 

 

piekeren, vermoeidheid, snel emotioneel, gevoel van spanning, stress, angst, meer balans, conflicten, rouw, isolement, relatieproblemen, gevoel van leegte, gebrek aan zingeving, counselor, zelfvertrouwen, trauma, psychologische of psychosociale hulp,  burnout, burnout, aanpassingsproblemen, stress symptomen, webshare, reÔntegratie, psycholoog, mediation, conflictbemiddeling, persoonlijke effectiviteit, mental coach, counsellor, verzuim, ziekte, ruzie, gedragspatronen doorbreken, opleiding, trainer, persoonlijke ontwikkeling, therapeut, EFT Emotional Freedom Techniques, tegen je grens aanlopen, beter leren omgaan met stress, emotie en stressmanagement,, assertiviteit, Online, Skype, uitgeput of vermoeid gevoel, Oisterwijk, Moergestel, Udenhout, Goirle, Riel, Rijen, Gilze, Berkel-Enschot, Loon op Zand, Waalwijk