home | diensten | verwijzers | over MCC | weblog | contact  

rensmesters

counselling,coaching&psychologieCounselling

Werkend vanuit een oplossingsgerichte benadering begeleid ik je in het vergroten van je mogelijkheden en vaardigheden die je hebt. Het is sterk gericht op (het verbeteren van) je actuele omstandigheden en je toekomst. Gebeurtenissen uit het verleden komen enkel aan bod als het zinvol is bij het vinden van oplossingen voor je huidige problemen.

In de oplossingsgerichte individuele gesprekken ontwikkel je een nieuw zelf-inzicht en kun je jou eigen oplossing vinden. Inzicht dient namelijk van binnenuit te komen, niet van buiten. Hierdoor is het jouw oplossing en kun je er makkelijker mee vereenzelvigen en weer in je kracht komen.

Na ontvangst van je aanmelding (via de website) neem ik telefonisch contact met je op om je uit te nodigen voor een eerste vrijbijvende kennismaking van ongeveer 30 minuten. Hierin kun je jouw huidige probleem situatie schetsen en zal ik aangeven hoe ik je hierbij van dienst kan zijn.

Op basis van wederzijds goedvinden plannen we vervolgens een datum voor een uitgebreidere intake en eventueel al enkele vervolgsessies.

Na de eerste kennismaking en de intake zijn er een aantal mogelijkheden:

  • samen met jou stel ik een plan op voor een kortdurend oplossinggericht counsellingstraject (meestal vijf vervolgesprekken)
     

  • je krijgt het advies om contact op te nemen met je huisarts of andere zorgverlener omdat er mogelijk ergens anders betere zorgverlening voor je beschikbaar is


Afspraak maken of meer info?


M: 06-417 66 586
E: rens@mesters.nl

Ik ben geregistreerd lid van: Algemene Beroepsvereniging van Counsellors (ABvC) en ingeschreven als Register Therapeut bij RBCZ. Geregistreerd Gcoach.


Een groot aantal zorgverzekeraars erkent de waarde van counseling en vergoedt een groot deel van de behandeling/consulten.
Klik hier voor meer informatie:
Tarief & Vergoeding
>>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
Counselling op basis van persoonlijke oplossingsgerichte gesprekken is een effectieve methode om echte veranderingen teweeg te brengen in je leven. Zowel in privé- en of werksituatie.

Vrijwel niemand is in staat altijd adequaat te reageren in moeilijke situaties. Je zit op een bepaald moment niet lekker in je vel of je ziet in een bepaalde periode door de bomen het bos niet meer. Dat uit zich op veel verschillende manieren, maar de meest herkenbare zijn de veelvoorkomende psychosociale klachten zoals:

piekeren, vermoeidheid, gevoel van spanning en stress, angst, conflicten, isolement, relatieproblemen, rouw, gevoel van leegte, gebrek aan zingeving, zelfvertrouwen.

Deze klachten kunnen veel leed veroorzaken in het privé-leven en op het werk. Vaak zijn de klachten niet van dien aard dat een huisarts kan verwijzen naar een medisch specialist of psycholoog. Dit neemt niet weg dat de behoefte aan begeleiding of hulpverlening blijft bestaan.

Counselling kan je hierbij dan juist heel goed helpen.

 

Direct een afspraak maken in de online agenda

 

"Wat ik altijd zo grappig en goed aan hem vind, is dat hij altijd aan het einde van elk gesprek vraagt "Is dit nuttig, als wij zo met elkaar praten?"
En, ja het was elke keer weer nuttig."


(Vrouw, hoofdfinanciën 57 jaar)

Meer reacties referenties  è
 

 

 

 

piekeren, vermoeidheid, snel emotioneel, gevoel van spanning, stress, angst, meer balans, conflicten, rouw, isolement, relatieproblemen, gevoel van leegte, gebrek aan zingeving, counselor, zelfvertrouwen, trauma, psychologische of psychosociale hulp,  burnout, burnout, aanpassingsproblemen, stress symptomen, webshare, reïntegratie, psycholoog, mediation, conflictbemiddeling, persoonlijke effectiviteit, mental coach, counsellor, verzuim, ziekte, ruzie, gedragspatronen doorbreken, opleiding, trainer, persoonlijke ontwikkeling, therapeut, EFT Emotional Freedom Techniques, tegen je grens aanlopen, beter leren omgaan met stress, emotie en stressmanagement,, assertiviteit, Online, Skype, uitgeput of vermoeid gevoel, Oisterwijk, Moergestel, Udenhout, Goirle, Riel, Rijen, Gilze, Berkel-Enschot, Loon op Zand, Waalwijk