home | diensten | verwijzers | over MCC | weblog | contact  

rensmesters

counselling,coaching&psychologie

 

 

Huisarts / Zorgverlener

Counseling richt zich op problemen en vragen met een (milde) psychosociale achtergrond, waarbij er geen sprake is van een psychiatrische stoornis. Dit lijkt wellicht een klein werkgebied. Toch vallen veel voornamelijk stressgerelateerde problemen en vragen binnen dit veld. De patiŽnt kan tussen wal en schip vallen: de problematiek is (nog) niet zwaar genoeg voor verwijzing naar de psycholoog of de patiŽnt wil dit zelf niet. De patiŽnt komt er in zijn eigen sociale omgeving niet uit of wil mensen er niet mee lastig vallen. De spanning loopt op en belemmert en/of beschadigd op den duur gezondheid en functioneren. In zulke gevallen kan het zinvol zijn om met een counsellor te gaan praten.

In principe kan een counsellor worden ingezet in elke situatie waarin de zelfredzaamheid van mensen ondermijnt dreigt te raken, denk aan problemen gerelateerd aan:

 • werk: te hoge werkdruk, bedrijfsreorganisaties, angst om baan te verliezen, ontslag

 • thuissituatie: relatie, kinderen, familieomstandigheden zoals ziekte, ruzie, scheiding of overlijden

Voordelen:

 • geen wachttijd

 • de patiŽnt krijgt extra aandacht en voelt zich gehoord

 • de patiŽnt werkt structureel aan verbetering in omgaan met zichzelf en de situatie

 • preventie van verdere lichamelijke en psychische problemen

 • in veel gevallen wordt counselling vergoed vanuit de aanvullende verzekering (zie: Vergoeding)

Opleiding/werkwijze:

Rens Mesters (1967) de Post-HBO opleiding Psychosociaal werk, Coaching & Counseling bij het Europees Instituut te Amsterdam. En volgende diverse opleidingen op het gebied van:

 •  Coaching & Counselling

 • Oplossingsgerichte therapie

 • RET

 • Mediation

 • Stressmanagement

Mesters Counselling & Coaching is geregistreerd lid van Algemene Beroepsvereniging van Counsellors (ABvC), geregistreerd psychosociaal counsellor bij de beroeps vereniging LVPW en ingeschreven als Register Therapeut bij RBCZ. De trainingsactiviteiten zijn opgenomen in het CRKBO register en bij  Gcoach. Wij werken samen met huis- en bedrijfsartsen en andere hulpverleners in de regio.

De AGB codes waaronder Mesters Counselling bekend is:
AGB nummer zorgverlener 90032635 (Rens Mesters)
AGB praktijk 90(0)11560
AGB nummer zorgverlener
90-049921 (Sanne Krens)
RBCZ/TCZ licentie nummer 301318R, vereniging ABvC

Ingeschreven bij de KvK onder nr. 18046803  0000 

Afspraak maken of meer info?
M: 06-417 66 586
E: info@mesters.nlCounsellor versus Psycholoog

Een counsellor begeleidt alleen mensen met een psychisch gezonde basis. Een psycholoog is opgeleid en dus bevoegd om te werken met mensen met een psychische aandoening.

De counselor zal uitgaan van de innerlijke vermogens van een cliŽnt om een situatie beter te leren hanteren. Een psycholoog kan tevens werken aan persoonlijkheidsveranderingen.

Een counsellor stemt zich af op wat de cliŽnt zelf aandraagt en gaat minder sturend (non directief) te werk.

Een counsellor is bekend met de DSM-IV en verwijst door naar een psycholoog of terug naar de huisarts als er een vermoeden bestaat dat de oorzaak pathologisch is.
 

 

Direct een afspraak maken in de online agenda
 


Als bedrijfsarts vindt ik het belangrijk dat ik er op kan vertrouwen dat diegene waarnaar ik verwijs professioneel werkt. Bij Rens weet ik waar ik aan toe ben, hij is deskundig en aanspreekbaar. Dat maakt dat ik graag met hem samenwerk.

(Man, bedrijfsarts 50 jaar)

Meer reacties referenties  Ť
 

 

 

 

piekeren, vermoeidheid, snel emotioneel, gevoel van spanning, stress, angst, meer balans, conflicten, rouw, isolement, relatieproblemen, gevoel van leegte, gebrek aan zingeving, counselor, zelfvertrouwen, trauma, psychologische of psychosociale hulp,  burnout, burnout, aanpassingsproblemen, stress symptomen, webshare, reÔntegratie, psycholoog, mediation, conflictbemiddeling, persoonlijke effectiviteit, mental coach, counsellor, verzuim, ziekte, ruzie, gedragspatronen doorbreken, opleiding, trainer, persoonlijke ontwikkeling, therapeut, EFT Emotional Freedom Techniques, tegen je grens aanlopen, beter leren omgaan met stress, emotie en stressmanagement,, assertiviteit, Online, Skype, uitgeput of vermoeid gevoel, Oisterwijk, Moergestel, Udenhout, Goirle, Riel, Rijen, Gilze, Berkel-Enschot, Loon op Zand, Waalwijk