home | diensten | verwijzers | over MCC | weblog | contact  

rensmesters

counselling,coaching&psychologie

 

 

(life) Coaching

Bij (life) Coaching gaat het om een ontwikkelingsvraag en niet om een (psychosociale) hulpvraag. Een coachvraag is meestal gericht op werk of vaardigheden en is erop gericht om het beste uit jezelf te halen.

- als je niet weet welke richting je op wilt met je studie
- als je vast loopt in je werk
- wanneer je steeds tegen dezelfde problemen aan loopt
- als je meer wilt halen uit je zelf
- als je tijdens functionering of pop-gesprekken vaak op 
  dezelfde zaken wordt gewezen
- als je te weinig support krijgt vanuit de organisatie 
  waarin je werkzaam bent
- Als je met zingevingsvragen rond loopt

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in de online agenda  of bel 013-8220022
 


Resultaat

Werkend vanuit een oplossingsgerichte benadering begeleidt de coach u in het inzichtelijk maken van uw functioneren en het verwerven van nieuwe inzichten. U leert door bepaalde veranderingen in uw gedrag, gevoel en overtuigingen een sterkere greep op  uzelf en uw verhouding met de omgeving krijgt. 
Door deze persoonlijke groei kunt u moeilijke situaties of periodes gemakkelijker overwinnen worden en leert u het beste uit u zelf te halen.

 

 

Werkwijze

Tijdens de intake bepalen we of coaching in de specifieke situatie doeltreffend is en zo ja, wat het doel van het traject zal zijn. Naar uw wens is bij een deel van dit gesprek uw leidinggevende aanwezig om gezamenlijk helderheid te verkrijgen over het gewenste resultaat.

In de daaropvolgende gesprekken werken we aan die specifieke knelpunten van waaruit daadwerkelijk persoonlijke groei kan ontstaan. Niet louter organisatie- en sociaal wenselijk veranderen dus, maar het aanpakken van datgene waar de coachee zich persoonlijk het meest door belemmerd voelt. Het kunnen omgaan met deze aspecten creŽert ruimte met als gevolg ontspanning. Dit vergroot de persoonlijke effectiviteit wat ten goede komt aan de arbeidsproductiviteit, de collega's en de organisatie.

Gedurende de gesprekken werken we gericht aan leerdoelen. Tussen de gesprekken door werkt de coachee aan aandachtspunten die voortvloeien uit de gesprekken. Zo worden de verworven inzichten omgezet in nieuw gedrag. Hij/zij koppelt terug wat dit oplevert en wat nodig is om zich het gewenste gedrag werkelijk eigen te maken.

Evaluatie
In het laatste gesprek evalueren we in hoeverre persoonlijke- en organisatiedoelen bereikt zijn en bespreken we de aandachtspunten voor de toekomst. Uiteraard vindt er in overleg met u terugkoppeling plaats met uw leidinggevende.

 

 


De Multi Model Map die Rens bij mij heeft gemaakt gaf me echt het inzicht wat ik nodig had. Een soort Aha, effect van zo zit het dus, dat doe ik dus de hele tijd in mijn leven. Ik kreeg mijn gedragspatroon helder en kon er vanaf dat moment anders naar kijken en mee omgaan.

(Man, Rijksambtenaar 28 jaar)

Meer reacties referenties  Ť
 

 
 

 

piekeren, vermoeidheid, snel emotioneel, gevoel van spanning, stress, angst, meer balans, conflicten, rouw, isolement, relatieproblemen, gevoel van leegte, gebrek aan zingeving, counselor, zelfvertrouwen, trauma, psychologische of psychosociale hulp,  burnout, burnout, aanpassingsproblemen, stress symptomen, webshare, reÔntegratie, psycholoog, mediation, conflictbemiddeling, persoonlijke effectiviteit, mental coach, counsellor, verzuim, ziekte, ruzie, gedragspatronen doorbreken, opleiding, trainer, persoonlijke ontwikkeling, therapeut, EFT Emotional Freedom Techniques, tegen je grens aanlopen, beter leren omgaan met stress, emotie en stressmanagement,, assertiviteit, Online, Skype, uitgeput of vermoeid gevoel, Oisterwijk, Moergestel, Udenhout, Goirle, Riel, Rijen, Gilze, Berkel-Enschot, Loon op Zand, Waalwijk