home | diensten | verwijzers | over MCC | weblog | contact  

rensmesters

counselling,coaching&psychologie

 

Werkwijze Counselling

Als oplossingsgerichte counsellor maak ik gebruik van verschillende methodes en werkwijzen uit de psychologie die zich in de praktijk hebben bewezen. Het belangrijkste hierbij is de relatie tussen jou en mij. Deze is gericht op gelijkwaardigheid en samenwerking. Zo werken we aan begrip van wat moeilijk voelt voor jou en samen zoeken we wegen die maken dat jij je beter voelt.

Inzicht in jouw 'automatsiche' reactiepatronen maakt dat je begrijpt wat je denkt, hoe je handelt en hoe je jezelf voelt. Dit gaan we samen letterlijk in kaart brengen met behulp van wat ik noem een Multi Model Map. Jij bent hierbij heel actief betrokken en zo krijgen we in n oogopslag helder hoe de psychosociale verbanden liggen. Het visuele aspect hiervan versterkt het inzichtgevende karakter, 'een beeld zegt meer dan duizend woorden'.
Dit biedt je een doorvoeld inzicht in het verband tussen jouw klachten en het levensprobleem waarmee je aan het worstellen bent. En dat geeft een gevoel van opluchting. 'Ah, nu zie ik wat me de afgelopen tijd bezig hield en ik maar niet kon bevatten'.

Doordat je nu vanuit een ander perspectief naar jezelf en de situatie kunt kijken krijg je een sterker gevoel dat je jouw problemen kunt overwinnen en dat je verandering kunt creren in je leven. Om dit uit te bouwen en vast te houden werken we ook actief aan het versterken van je innerlijke zelfbeeld en het met aandacht in het hier-en-nu zijn in plaats van te piekeren en malen in het ooit-en-nergens.

Op deze wijze boren we jouw krachten aan en ga je een pad bewandelen op weg naar jouw oplossing en de onderliggende behoeften.

Plan een GRATIS kennismakingsgesprek..

Een groot aantal zorgverzekeraars erkent de waarde van counseling en vergoedt een groot deel van de behandeling/consulten.
Klik hier voor meer informatie:
Tarief & Vergoeding
>>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in de online agenda
              of bel
013-8220022


 


Counselling
Werkwijze
Intake
Tarief & Vergoeding
Veel voorkomende problemen

 

 

 


De Multi Model Map die Rens bij mij heeft gemaakt gaf me echt het inzicht wat ik nodig had. Een soort Aha, effect van zo zit het dus, dat doe ik dus de hele tijd in mijn leven. Ik kreeg mijn gedragspatroon helder en kon er vanaf dat moment anders naar kijken en mee omgaan.

(Man, Rijksambtenaar 28 jaar)

Meer reacties referenties  
 

 

 

 

piekeren, vermoeidheid, snel emotioneel, gevoel van spanning, stress, angst, meer balans, conflicten, rouw, isolement, relatieproblemen, gevoel van leegte, gebrek aan zingeving, counselor, zelfvertrouwen, trauma, psychologische of psychosociale hulp,  burnout, burnout, aanpassingsproblemen, stress symptomen, webshare, rentegratie, psycholoog, mediation, conflictbemiddeling, persoonlijke effectiviteit, mental coach, counsellor, verzuim, ziekte, ruzie, gedragspatronen doorbreken, opleiding, trainer, persoonlijke ontwikkeling, therapeut, EFT Emotional Freedom Techniques, tegen je grens aanlopen, beter leren omgaan met stress, emotie en stressmanagement,, assertiviteit, Online, Skype, uitgeput of vermoeid gevoel, Oisterwijk, Moergestel, Udenhout, Goirle, Riel, Rijen, Gilze, Berkel-Enschot, Loon op Zand, Waalwijk