, , ,

Yoga Nidra voor extra rust en ontspanning

Yoga Nidra voor extra rust en ontspanning

Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra is een oud yoga-proces van meditatie en diepe ontspanning. Het woord “nidra” betekent slaap. In de beoefening van Yoga Nidra betekent dat niet fysieke slaap, maar eerder de diepe verbinding met de vrede en de vreugde van je hart. Gedurende de oefening blijf je wakker en bewust maar je lichaam voelt volledig ontspannen, alsof het in slaap is.

Waarom Yoga Nidra?
Het biedt diepe ontspanning aan je lichaam en je geest; elimineert stress; overwint slapeloosheid; helpt bij het oplossen van persoonlijke en interpersoonlijke problemen; kan trauma’s oplossen; en kan nuttig zijn bij het neutraliseren en overwinnen van angst, woede, depressie en ongezonde ambitie.

Tijdens Yoga Nidra ervaar je een diepe staat van ontvankelijke ontspanning, terwijl je tijdens het hele proces volledig bewust en alert blijft.

Dit geeft je de vrijheid om toegang te krijgen tot hogere niveaus van bewustzijn met het vermogen om je innerlijke intelligentie in staat te stellen op natuurlijke wijze oplossingen te vinden voor de problemen van het leven.
Het komt vrij vaak voor dat spontane fysieke en psychologische verschuivingen plaatsvinden tijdens Yoga Nidra, omdat negatieve conditionering wordt opgelost door er eenvoudigweg bewust van te worden.

Voordelen van Yoga Nidra
Rust is op het eerste oog is het grootste voordeel, een oefening van driekwartier voelt aan alsof je 3 uur geslapen hebt. Naast de extra rust en de versterking van je bewustzijn zijn er nog meer gezondheidsvoordelen:

Fysiek
• verbetert de kwaliteit van uw slaap en de hoeveelheid slaap
• meer energie en ontspanning
• verlicht chronische pijn
• kalmeert uw autonome zenuwstelsel

Geestelijk
• verbetert uw mentale focus en concentratieboog
Versterkt je bewustzijn
• verbetert uw creativiteit en het functioneren van het gehele brein

Emotioneel
• geeft u meer gemak en gemoedsrust in het dagelijks leven
• lekkerder in je vel
• helpt nieuwe zenuwbanen in uw hersenen te creëren die leiden tot gezonde gewoonten en routines

Hoe beoefen je Yoga Nidra?
Door naar de stem van de instructeur te luisteren, kun je je lichaam, je geest en zelfs je emoties tot rust brengen en ervaar je een kalm bewustzijn. In tegenstelling tot andere yogasoorten hoef je je niet in ingewikkelde poses te manoeuvreren. Je ligt gewoon ontspannen op je rug of zit gemakkelijk in een stoel.

Enkele oefeningen om te beluisteren:

Zou je ook graag meer rust en ontspanning willen ervaren in je leven? Meld je dan nu aan voor de Individuele Mindfuless training.